Noen tips for deg som vil starte en blogg

<
  1. God planlegging er nøkkelen. I planleggingsfasen bør du finne ut med deg selv hva du vil blogge om, og hvem du ønsker at du at skal være publikum. Man kan blogge om hva som helst, men det er stor variasjon i hva blogger handler om, og hva slags folk som leser dem. Ha også gjerne idéer om hva de første innleggene skal handle om. Tenk også litt på hva slag design du vil ha, og hvordan du vil gå fram for å få lesertall.

  2. Finn et sted å blogge. Hvis man er nybegynner anbefales det å bruke en gratis bloggplattform som er enkel å bruke, for eksempel blogspot. Da går det raskt å komme i gang. En blogg laget med Wordpress skal egentlig være bedre på mange måter, men er vanskeligere å bruke.

  3. Eget domene. Et eget domene kan du kjøpe for ca 100 kroner i året. Hvis man har en blogg allerede, kan man kjøpe et domenenavn, for eksempen minblogg.com, og få domenet til å peke videre til bloggen. Et tidligere ubrukt domenenavn er billig å kjøpe, men verdien øker når det tilhører en nettside med mye besøk.